DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Ranské jarní gumování 2016

29. 4. - 1. 5.

Pátek 29. dubna  Příjezdy účastníků, odpoledne montáž kluzáků, aerovleky*, navijáky*, autovleky* pro držitele průkazu pilota ULk (*- podle momentální situace).

Sobota 30. dubna  Zahajovací brífink (účastníci se sami předem seznámí s metodikou startů gumou, která bude přístupná na tomto WEBu), seznamovací starty na rovině za účelem praktického procvičení postupů při obsluze gumového lana. Po obědě pak už proběhne běžný provoz z "A" meze ranského svahu.

Neděle 1. května Po ranním brífinku pokračování startů z "A" meze. Pokročilým účastníkům stačí celkem jen dva starty, nově cvičení pak absolvují "gumicuků" minimálně pět. Odpoledne demontáž kluzáků, zakončení akce a odjezdy.

A jak bylo výše napsáno tak se i stalo. Akce se zúčastnilo 26 pilotů a uskutečnilo se 93 startů prostřednictvím gumového lana. Nejstarší pilot (78) přijel z Jindřichova Hradce.

Nejvzdálenějším účastníkem byl David Craddock z Austrálie  (sedí dole s Tomem

Barvou). Nikdo ze zúčastněných neutrpěl žádnou újmu na zdraví, nebyl zašlápnut jediný sysel a poškozen nebyl ani ranský "glajtr" SG-38. Takže letošní "Oldtimer sezónu 2016" můžeme spokojeně považovat za otevřenou.

Podívejte se i na image , nebo 

Schulgleiter und Hol's der Teufel in Raná

 a nějaké to video bude také určitě na , nebo si přečtěte Aerohobby 3/2016 smiley